woensdag 14 september 2016

Lekkere recepten!

Lieve lezers,

Vandaag deel ik een aantal van mijn favorite recepten met jullie.
Een aantal zijn eigen creaties en een aantal ook niet.
Hoop dat jullie ze lekker vinden!


GEVULDE PAPRIKA'S
(maar dan net wat anders)
*eigen creatie*

*Ingrediënten*

2 paprika’s (kleur naar keuze)
4 eieren
Geraspte Kaas


Peper

Zout
Bacon/spekjes (Uitgebakken)
Gebakken uitjes


Voorbereiding:

• Verwarm de oven voor op 180 graden
• Snij de kapjes van de paprika’s eraf en haal de zaadjes eruit
• Doe wat zout en peper op de paprika’s en leg deze voor 20 min in de oven tot ze zacht zijn.
• Doe vervolgens wat geraspte kaas in de paprika’s en doe vervolgens de eieren in de paprika’s
• Strooi wat uitgebakken spekjes/bacon over de eieren en vervolgens de kaas erover.
• Stop de paprika’s terug in de oven voor 20 min.


Heerlijk met een frisse salade 
Eet smakelijk! 




*****
BOKKENPOOTJESTAART

*Ingrediënten*

*1 Pak bastognekoeken á 20 stuks (eigen merk)
*100 gram Roomboter
*1 pakje Dr. Oetker (kan ook goedkopere zijn) Kloppudding chocolade
*500 ml Slagroom
*200ml melk
*3 Zakjes klop-fix
*Pakken bokkenpootjes
*optioneel: Advocaat

*Bereidingswijze*



Bekleed een springvorm van 26 centimeter met bakpapier, zodat de taart straks makkelijk uit de vorm komt. Bekleed de bodem en knip stroken bakpapier voor de randen. Ze blijven plakken met een klein beetje tafelmargarine. Maak vervolgens de bodem. Verkruimel alle bastognekoeken met een hakmolen (of met een deegroller en wat geduld). Smelt de boter in de magnetron en meng dit met de koekkruimels tot het lijkt op nat zand. Vul de springvorm met het mengsel en duw het plat met een lepel tot de bodem overal even dik is en er geen kruimels meer losliggen. Zet de springvorm in de koelkast zodat de bodem stevig kan worden.


Halveer de bokkenpootjes in de lengte (op de plek waar ze met botercrème vastgeplakt zitten). Het is niet erg als er een paar breken, deze komen straks goed van pas. Doe in je keukenmixer of beslagkom de melk, slagroom, zakjes Klop-Fix, en de Kloppudding. Klop dit mengsel tot het dik en crèmig is, en je het kan uitsmeren. Spatel er eventueel 6-10 eetlepels advocaat doorheen met een houten lepel, of sla deze stap over als je het er niet in wilt hebben.

Smeer ongeveer een derde van de crème over de koekjesbodem die inmiddels stevig is geworden. Stapel daarboven op minder dan de helft van de gehalveerde bokkenpootjes, en smeer er weer een derde van de crème overheen. Daarbovenop mag weer een laag bokkenpootjes, en als laatste smeer je er nog een laag crème op. Let er op dat de crème gelijkmatig verdeeld is en dat er geen gaten ontstaan. Mocht je gebroken bokkenpootjes hebben, dan kan je met die stukjes mooi gaten opvullen.

Als het goed is heb je nu nog enkele halve bokkenpootjes over. Die snij je in kleine stukjes en verstrooi je over de bovenste  laag crème. Je taart is dan klaar,  hij moet alleen nog enkele uren (ik hield een nacht aan) opstijven in de koelkast.


*NACHO CHEESE SCHOTEL*
*Recept van vriendin*

*Ingrediënten*



*500 gr gehakt
*Een zakje taco kruiden voor 450 - 500 gr gehakt *Groente naar keus (roerbakgroente, lenteuitjes, mais, ananas of wat je zelf erin kwijt wilt) *Een blik tomaatblokjes of een 4-5 verse tomaten *Een zak nacho cheese chips *200 gram geraspte kaas





*Bereidingswijze*
Vet een grote ovenschaal of 2 kleinere in.

Bak het gehakt rul en voeg de taco kruiden en een half kommetje water toe. Voeg daarna de groente toe die je lekker vindt en daarna het blik tomaatblokjes.
Leg onderin de ovenschaal/-schalen nacho cheese chips en voeg hier het gehakt en de groente aan toe. Bedek de schotel met de andere helft nacho cheese chips en strooi hier ruim geraspte kaas overheen. Nog even 15 minuten in de oven op 180 graden zodat de kaas gesmolten is en de ovenschotel is klaar om te eten.
De chips onderin de schotel worden lekker zacht door het vocht en bovenin blijven ze lekker krokant. Dit is heel erg lekker.


*BOTERKOEK*
*Met kokos en jam*
*bron koopmans*

*Ingrediënten*


250 gram bloem

200 gram suiker
200 gram boter
zakje vanille suiker
2/3 ei
Snufje zout

*Rode laag*


3 flinke eetlepels kersenjam


*Tussen laag*


100 gram kokos

1/3 ei

*Bovenste laag*


40 gram kokos
1 ei
30 gram witte basterdsuiker
2 eetlepels om te bestrooien


Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor.
Vet de vorm licht met boter in en leg er een stukje bakpapier in, zo kun je straks makkelijk de koek eruit tillen.
Roer de boter zacht en voeg de boterkoekmix en 2/3 ei toe. Kneed het geheel met een mixer met of met de hand tot een samenhangend deeg.
Verdeel het boterkoekdeeg in tweeën en druk de ene helft dun uit op de bodem van de bakvorm.
Smeer hierover de kersenjam en verdeel dit netjes.
Kneed door de andere helft van het deeg de kokos (100 gr) en de rest (1/3) van het ei. Rol dit uit ter grootte van de bakvorm. Leg dit op de kersenjam en druk het voorzichtig aan.
Mix voor de laatste laag de kokos (40 gr) met het ei en de basterdsuiker. Smeer dit weer over het kokosdeeg en strooi nog wat extra kokos erover.
Bak de kokosboterkoek in 25-30 minuten goudbruin en krokant en laat de koek buiten de oven helemaal afkoelen.
Snijd daarna de boterkoek met kokos in mooie blokjes.


Hoop dat jullie deze recepten is gaan proberen.

Tot de volgende blog!

Liefs

BOKKE




Geen opmerkingen:

Een reactie posten